Telek értékbecslés és a miskolci kirándulásnak indult tartós ,,letelepedés”

Hallottatok már a miskolci kocsonyafesztiválról? Nekünk az egyetemen ilyet is tanítanak, bizony, hogy a műveltségünk széles körű legyen. Mindenesetre engem nem nagyon lepett meg ez a dolog, hogy létezik ilyen gasztronómiai fesztivál, mert a családommal szinte minden évben megfordulunk a rendezvényen. Így mindig kell szállást is keresnünk a helyszínen. Ez nem egy könnyű feladat, mert a rendezvények idején nem sok üres szoba van és mivel 3- an vagyunk testvérek és ehhez jönnek még a szüleink, így az 5 embernek való férőhely biztosítása nem egy túl egyszerű feladatnak mondható, mint ahogy azt az előbb említettem is már.

Éppen ezért jött az ötlet, hogy vegyünk ott egy ingatlant. Azonban az összes lakás nagyon drágának ígérkezett és, hogy őszinte legyek, bevallom, hogy mi elég jól élünk, nincs okunk panaszra az anyagiak terén, de nem akartunk egy drága lakást csak emiatt megvenni, hogy évente párszor felmegyünk északra.

Más megoldást kellett hát keresnünk. Ez nem volt más, minthogy egy szabad, üres telket veszünk. Fel is kerestünk egy szakmabelit, aki ért a dologhoz és az ő segítségével kezdtünk el eladó telkek után kutakodni, érdeklődni. Egy telek értékbecslése nagyon sok mindentől függ és fontos, hogy profi és megbízható embertől tudjuk meg, hogy melyik telek valójában mennyit ér és az alapján válasszunk. Ez valójában sokkal több munkával járó döntés volt, hogy lakás helyett egy telket veszünk és arra építkezünk, de van olyan megoldás, ami miatt anyagilag jobban kijövünk így. Amúgy is nehéz elég nagy lakást találni 5 ember számára, nem csak a szállásoknál van így. Úgyhogy ha mi tervezünk meg egy házat, ott legalább biztos, hogy kényelmesen elférünk. Bár van egy olyan érzésem, hogy ezek után még többször el fogunk látogatni Miskolcra.

A telek értékbecslés zökkenőmentesen zajlott. Az ember, aki segített nekünk, akit a cég küldött, minden kérdésünkre kielégítő választ adott és nagyon sokat segített abban, hogy egy reális áron kapható telket vegyünk meg. Nem mindegy ugyanis a talaj minősége, a telek mérete és a telek elhelyezkedés meg fekvése is. És a szomszédokat még nem is említettem. Tehát sokkal többről van itt szó, mint holmi üres telkekről. Az értékbecslés szerintem egyébként nagyon fontos és bár tényleg tehetősek vagyunk a szüleimnek köszönhetően, azért nem költekezünk felelőtlenül, így,ha szállásról, utazásról, vagy mondjuk telek vásárlásáról van szó, akkor is mindig biztosra megyünk, átgondoljuk a dolgokat és ha kell, mint például most is, akkor inkább profi véleményét, segítségét kérjük.

Egyébként én nagyon érdekesnek találom ezt a szakmát, úgyhogy a későbbiekben lehet, hogy komolyabban is foglalkozni fogok az értékbecsléssel.

Ezen gondolatok közben az jutott eszembe, hogy vajon a kocsonya fesztiválnak mennyi lehet az értéke? És ami még fontosabb, hogy a családomnak mennyi az értéke? Persze itt az utóbbinál könnyen és azonnal rá is jöttem a válaszra. A családom értéke számomra felbecsülhetetlen. Nincs az a pénz, amiért elcserélném őket. A legfontosabbak számomra.

Ami vicces, hogy ezek az emberek, például a szüleim is, akiket a világon a legjobban szeretek, minden évben elrángatnak engem a miskolci kocsonya fesztiválra, pedig én nem is szeretem a kocsonyát. De ez őket nem zavarja, nem gond, ha néha éhezik a gyerek, ne lenne olyan válogatós. Igen, 5- ünk közül a családban csak én nem szeretem a kocsonyát, úgyhogy azt hiszem, hogy ez a program, főleg majd a telek megvétele után, ugyan úgy szerepelni fog az évi programok listája között.

Ti szeretitek a kocsonyát?