Nyaralás, emlék, motoros hátizsákok

maldives-488030_640Szerintem mindenki gondol arra a nyaralás alkalmával, hogy maradjon valami emléke. Mi sem vagyunk mások, így mi is szeretjük, ha van valami emlék tárgyunk, amiről az a nyaralás jut az eszünkbe.

Az emlékek

Persze mindenhol sok fénykép készül, mert mindenki szereti megörökíteni az emlékeket, hogy milyen jó lesz majd visszanézni később.

Mindenki mást gyűjt, van aki csak az adott tájegység, vagy ország jellegzetességét hozza el. Mondjuk egy Balaton partról egy Balatonos bögrét.

Az egyik ismerősöm kalapokat gyűjt. Persze nem úgy kell érteni, hogy most elmegy mondjuk Szegedre, és hoz egy kalapot. Ő országonként gyűjti, ahol éppen járt, vagy ha kap valakitől ajándékba egyet. Már számos kalapja van, ezek fel vannak akasztva a falra egyesével. Igazából nagyon jónak találom.

A másik ismerősöm a hűtő mágneseket gyűjti. De ezt gondolom sokan teszik, mert manapság ez az egyik legnépszerűbb, és legegyszerűbb ajándék.

Mi egy igazán érdekes dolgot gyűjtünk, de sokan nem találkoztak még vele szerintem, és nem is sok helyen található még. Mi egy olyan érmét gyűjtünk, amit mi nyomtatunk ki. Hogy milyen ez? Pár helyen vannak telepített gépek, amit egy vagy két száz forintos érmével működnek. A lényege, hogy bedobjuk a megfelelő összeget, és pluszba még egy ötforintos érmét. Ebből lesz a mi érménk. Kiválasztjuk a nekünk tetsző képet, amit belenyom a gép, a tekerő kar segítségével. Mára már teljesen természetessé vált, ha utazunk valamerre, akkor egy ilyet készítünk. De annyira hozzászoktak a gyerekek is, ha külön osztály kirándulásra mennek, és találnak ilyen masinát, akkor hoznak emlékbe egy érmét. Te találkoztál már ilyen érmével, vagy érme készítővel?

Egyéb emlékek

Mi felnőttek annyira nem vágyunk nagyobb emlékekre, mint a gyerekek. Ők minden alkalommal, és minden helyen szeretnének valamit. Velük vagyunk úgy, hogy általában valami ruhát, vagy hasznos dolgot szoktak kapni. Mivel amúgy is kell mindig ruha, ez általában egy póló, vagy pulóver, szoknya, ilyesmi szokott lenni.

De olyan is előfordult már, hogy az iskolára kaptak valamit.

Emlékszem, egyik évben, közösen nyaraltunk a sogoromékkal, és a családjával. Nekik két fiúk van, és már nagyobbak voltak. Egyik alkalommal sétáltunk, nézelődtünk, az idő ezt engedte. Bár én szeretek nézelődni. Nem szeretem, ha elmegyünk valahová mondjuk nyaralni, és ki se mozduljunk a szállásról, hotelből, mindegy. El sem tudnám képzelni, hogy elmenjünk Keszthelyre egy wellness hotelbe, de mondjuk ne nézzük meg a kastélyt. Ti hogy jártok nyaralni? Jártok nézelődni? Na, az egyik ilyen alkalommal egy motoros kiállítás is volt, ahol persze felszereléseket is árultak. Minden félét, a bukósisakokat, ruhákat, motoros hátizsákokat. Teljesen oda volt egy ilyen hátizsákért, amit végül megkapott, hiszen úgy is kellett volna neki táskát venni.

Mindegy hová menjünk, merre, az emlékek azok, amiket őrzünk, és szeretünk rájuk nézni, és visszaemlékezni a nyaralásra. Ha tehetjük, vásároljunk valami kisebb emléket, amire majd ránézünk, és jó érzéssel tölt majd el bennünket.