Miskolci nyaraláshoz új gumiabroncsok

Az idei költségvetésünkbe sajnos nem fért bele a külföldi nyaralás, ezért úgy döntöttünk, eltöltünk pár kellemes napot egy belföldi szállodában. Nagyon sokat gondolkoztunk, hogy hova menjünk, mert belföldön már viszonylag sok helyen megfordultunk, és szerettünk volna egy olyan helyet megnézni, amit még nem láttunk. N3em a szokásos Velencei tó, vagy Balaton volt a kitűzött cél, hanem inkább egy kevésbé nyaralós hely, ahol nincsen sok turista, és beláthatunk a város lakóinak hétköznapjaiba.

 

akciós nyári gumi árakNagyon sok nézelődés, ajánlat és tapasztalat elolvasása után Miskolc mellett döntöttünk. Már izgatottan vártuk az utazást, amire fontos volt, hogy előre felkészüljünk. Autóval szerettünk volna menni, de mivel egyébként nem használjuk valami sokat, alkalmassá kellett tenni a nagy utazásra. Több száz kilométer távolságnak nem ugrik csak úgy neki az ember, azt meg kell fontolni, és arra rendesen fel kell készülni, mert a biztonság az első, aztán pedig arra is érdemes gondolni, hogy nem valami kényelmes és nem is olcsó dolog, ha az ember az autópálya közepén lerobban. Ebből adódóan bejelentkeztünk egy autószerelőhöz, hogy nézze át a kocsit, és mondja meg, hogy van-e valami, amit meg kell javítani, vagy ki kellene cserélni ahhoz, hogy biztosan elérjük a célunkat épségben a kis autónkkal. Szerencsére a szerelő nem talált sok hibát, kicserélte az izzókat, és az olajat, mert azt mondta, ez fontos. Viszont a gumiabroncsaink állapotától egyenesen el volt hűlve, és még azon is meg volt lepődve, hogy egyáltalán idáig el tudtunk jönni ezekkel a gumikkal. Én mondtam neki, hogy mióta megvettük őket, nem olyan sokat használtuk, de ő felvilágosított, hogy nem csak a kopástól tud tönkremenni, hanem az elöregedés is okozhatja, hogy a gumi már közlekedésre nem alkalmas. Mindenképpen azt javasolta, hogy az út előtt cseréljük le őket, mert egyáltalán nem lenne szerencsés egy durrdefekt az elöregedett gumiknak köszönhetően. Megkérdeztem, hogy tud-e esetleg ajánlani olyan helyet, ahol az abroncsok elfogatható áron kaphatóak, de amit mondott, az nekünk abban a pillanatban túl drága lett volna. Ha előre tudom, hogy ennyibe vannak a gumik, mehettünk volna külföldre is repülővel, mert az ő ajánlása szerint ugyan annyira jött volna ki a vége.

 

Illedelmesen megköszöntem a javaslatát, de elutasítottam. Viszont nem akartam lemondani a nyaralásról és busszal vagy vonattal sem mentem volna szívesen, így fejembe vettem, hogy ha törik, ha szakad, de találok valahol számunkra is megfizethető autógumikat. Felmentem a netre, és elkezdtem böngészni, hátha belefutok valami kihagyhatatlan ajánlatba. Már majdnem megrendeltem egy használt garnitúrát, mikor csak a kíváncsiság kedvéért beírtam a méreteket és adatokat egy megbízhatónak tűnő weboldal nyári gumi keresőjébe, és láss csodát, megtaláltam, amit kerestem. Elképesztően kedvezőek náluk az akciós nyári gumi árak, majdnem hogy ugyan úgy jön ki vele az ember, mint a használt gumikkal, de ezek mégis csak újak, és jár hozzájuk a garancia. Külön tetszett, hogy a gumikat meg lehet náluk rendelni, nem kell értük elmenni a boltba, kiszállítják házhoz, ha úgy kéri az ember. Én is ezt a megoldást választottam, és extra hamar meg is érkeztek hozzánk a vadiúj nyári gumik. A nyaralás kezdetére már fel is voltak szerelve az autóra, így nem volt más dolgunk, mint beülni az autóba, és elmenni Miskolcra. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok különbséget jelent a vezetési élményben is, ha újak az autón az abroncsok. És mivel igazán biztonságban éreztük magunkat így, az autóval közlekedve, bejártuk nem csak Miskolcot, de az egész környéket, jártunk Lillafüreden és egyik nap még Egerbe is el tudtunk látogatni. Nagyon jól sikerült a nyaralás, végül egyáltalán nem bántuk meg, hogy nem mentünk külföldre, és úgy tervezzük, hogy az ősz folyamán még egyszer ellátogatunk valamelyik magyarországi nagyobb városba. A feltételek minden esetre adottak hozzá, hiszen az autó műszakilag rendben van. Az új abroncsokkal közlekedni pedig nem csak biztonságos, de elképesztően élményteli is.