Költözés, és nyelviskola keresés Budapesten

Nagy döntést hoztam meg az életemben. A párom Budapesten lakik, én pedig Miskolcon. Nem kis távolság igaz? Pont ez a probléma megoldása végett döntöttünk úgy, hogy ez nem mehet így tovább.

A megismerkedésünk

Az egyetemen ismerkedtünk meg. Hamar egy pár lettünk. Nem is vacilláltunk sokat, talán másfél hónap után, össze is költöztünk. Mivel Péter albérlete nem volt megfelelő kettőnk számára, a mi lakásunk pedig igen, így hozzám költözött.

Julival a barátnőmmel bérelünk közösen egy lakást. Két szobás, elférünk benne bőven, és kényelmesen. Nagyon szerencsések voltunk, mikor megtaláltuk ezt a lakást, és az idős néni kiadta nekünk. Igazából teljesen véletlen akadtunk a lakásra, mivel egy másikat mentünk éppen megnézni, de az nem tetszett egyikünknek sem. Tovább szerettünk volna keresni, de szerencsére nem kellett.

Véletlenül futottunk össze a lépcsőházban Anna nénivel, aki éppen szatyrokat cipelt fel az emeletre. Mivel nem tudtuk elnézni szegényt, ahogy cipeli azokat a nehéz szatyrokat, úgy döntöttünk Julival, hogy segítünk neki. Szegény, a negyedik emeletre ment. Hálás volt érte, és egy teával jutalmazott minket a segítségért cserébe. Persze elkezdtünk beszélgetni, akkor derült ki, hogy mi lakást keresünk, neki pedig van egy üres lakása, ami szegény férjéé volt, aki meghalt, de most üresen áll, de nem szerette volna kiadni idegeneknek. Elmondta, hogy egy festés ráfér a lakásra, mert régóta üresen áll, de mivel kedvesek, és segítő készek voltunk, szívesen megmutatja.

Ez két éve volt, azóta itt lakunk. Kifestettünk, kicsit rendbe tetettük a lakást, életet leheltünk bele. Szinte alig kell fizetnünk valamit a lakásért, nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.

A költözés

Persze mindenképpen be szerettem volna mutatni Pétert Anna néninek, hogy ismerkedjenek meg, és mondani neki, hogy ő hozzám fog költözni. Persze megbeszéltünk egy időpontot, nagyon aranyos volt, úgy készült, hogy mi megyünk, mintha a gyerekei mentek volna. Teát főzött, sütit sütött…Semmi ellenvetése nem volt Péter költözésével kapcsolatban, sőt még azt is felajánlottuk neki, ha valamit kell szerelni, Peti ért hozzá, ő szívesen megnézi, amolyan ezer mester.

Ekkor én harmad éves voltam, a párom pedig utolsó éves hallgató. Egy évet laktunk együtt, azután ő hazaköltözött Budapestre.

Nehéz időszak volt mind a kettőnknek, hogy életben tartsuk a kapcsolatunkat. Hétvégente találkoztunk, órákat utaztunk a másikhoz. Persze már előre aggódtam, mi lesz, ha vége lesz az iskolának és nekem Miskolcra kell visszamennem. Így is éppen elég nehéz megoldani nem hogy ha még nagyobbra nő a távolság.

Peti szülei

Hol itt, hol ott voltunk. Olyanok voltunk, mint a bucsusok. Persze igyekeztünk sok időt tölteni együtt, amennyit csak lehetett.

box-158523_1280Peti szülei nagyon kedvesek voltak. Egy gyermekük van, igyekeznek mindent megtenni érte, amit csak tudnak. Gyönyörű házban laknak, nagy, két emeletes családi ház. Fent szobák, lent szobák, hatalmas nappali, konyhával, el sem tudsz szebbet képzelni. Szerettem náluk lenni. Eleinte persze tartottam tőle, hogy hogyan is fog ez majd menni, de végül nem volt gond. Annyira összebarátkoztunk, hogy számos alkalommal közösen főztünk hétvégén, de olyan is előfordult, hogy mivel nekik dolguk volt, én készítettem egyedül. Ezen igen csak meglepődtek, de örültek neki. nekem ez természetes volt, és Petinek sem volt ellenvetése ez ellen.

Egyik alkalommal megkérdezték a szülei, hogy mit fogok kezdeni magammal az egyetem után? Elgondolkodtató volt, de nem igazán tudtam. Nálunk otthon Miskolcon nincs sok lehetőség. Ekkor vetették fel az ötletet, hogy mi lenne, ha felköltöznék, a felső szinten csak mi lakunk amúgy is, kényelmesen elférnek, ők pedig örülnének annak, ha a fiúk otthon maradna, és még egy lánynak is örülnének. Nagyon boldog voltam, hogy ez a gond is megoldódik.

Persze a szüleim nem repestek a gondolattól, hogy elköltözök, de tudták, hogy a jövőm érdekében sokkal jobban járok Budapesten.

Még a végleges költözés előtt, egy nyelvvizsga előttem volt, ezért keresnem kellett egy nyelviskolát Budapesten. Miért itt? Mert az időm nagy részét amúgy is fent töltöm Budapesten, és akkor ez már kényelmesebb is.

hamarosan ide költözöm végleg, már nagyon várom az új közös életünket, az utazgatások végét.