Kirándulás a hegyekben közben az új fűtésre gondoltunk

A barátainkkal mindig is nagyon szerettünk kirándulni járni, hónapokkal az indulás előtt el szoktuk kezdeni a szervezést és a túra útvonalat. Ekkor nem csak egy kisebb túrát tervezünk, hanem több napig tartót, ahol a különböző szálláshelyeken térünk meg. A kedvenc tájegységünk a Miskolc és környéke, mindig visszatérünk, meg nagyon meg vagyunk elégedve a szállások nyújtotta színvonallal, valamint azzal, hogy ha nem akkor érkezünk vissza a, illetve meg egy – egy szállásra, akkor is szívesen látnak minket. Ilyen túrák során az estétek a szálláson töltjük egy finom vacsora elfogyasztása közben olyan témák is fel tudnak jönni, amik a sétálás közben nem.

Ilyen volt példának okáért az egyik barátom története, hogy hogyan is szereltetett be a lakásába falfűtést. Micsoda, falfűtés csodálkozott mindenki a csapatban, nem nagyon hallottunk még erre a fűtési koncepcióról. Felvázolta gyorsan, hogy mennyire praktikus és újszerű ez az egész rendszer. Neki is a cég ismertetője alapján nagyon megtetszett, ő sem ismerte magát a falfűtés technikát, de a cég leírása fantasztikusan képbe helyezte. Olyan részletes és mindenre kitérő tájékoztatással bír az oldalon szereplő leírás, még a témában kevésbé jártas személyek számára is nagy segítség tud lenni. Nagyon környezetbarát és energiatakarékos megoldás, minden tekintetben megéri falfűtésben gondolkodni, mert a más fűtési rendszerekhez mérten, nem a levegőt melegíti fel hosszú órákon keresztül, hanem az amorf fűtőszálaknak köszönhetően, melyek a falban vannak elhelyezve, ezen technológia a közegbe sugározza a meleget.

falfűtés

A barátunk csak úgy magyarázta az egésznek a működését, hogy amikor kint télen hideg van, akkor is napos oldalra állunk, sokkal melegebbnek érezzük az időt, mint amikor ugyan olyan hőfokban árnyékban állnak, a sugárzó hő ezen elven működik. Így már minden világos lett a társaságban tartózkodók számára.

Meg is kérdeztük a barátunkat, hogy hogyan is érzi, ez a fűtési rendszer mennyire takarékos, illetve jobban fűt, vagy jobban tartja -e a meleget, milyen tapasztalatokkal bír a falfűtésével kapcsolatban. Gyorsan jött is a válasz, hogy a szobában hamarabb meleg lesz, mint az előző másfajta fűtés használatakor. Másik jelentős tulajdonsága, hogy nem igényel karbantartást, mivel ezen fűtőszálak a vakolat, illetve festés, tapéta alá kerülnek, így esélye sincs, hogy karbantartást lehessen végezni rajtuk, de nem is kell, mivel nagyon időtállók, karbantartást szinte nem is igényelnek. Rendkívüli módon energiatakarékosnak bizonyultak, mondta el a barátunk, ha tehetné most is ezt a fűtési rendszert választaná, és természetesen ezt a céget, ahonnan megrendelte, mivel annyira korrekten és precízen dolgoztak az összes munkafolyamatot nézve, jó volt látni, hogy még vannak olyan szakemberek, akik a munkájukra igényesek, és értenek is ahhoz a folyamathoz, amit nap mint nap végeznek. A megrendeléstől a beszerelésig mindennel elégedett volt a barátunk. Amikor a szállítás és beszerelés- előre egyeztetett időpontban- megtörtént, nagyon izgatott volt a barátunk mesélte az élménybeszámolójában. De a szakemberek minden munkamozzanatról tájékoztatták, megfelelő magyarázat után meg is nyugodott a barátunk. A munkafolyamatok végén, a beszerelést követően is érte őt kellemes meglepetés, az nem tartozik ugyanis a szerelők munkakörébe, hogy elmagyarázzák, hogy hogyan is működik maga a rendszer, de nagyon készségesen és mindenre odafigyelve, pár jó tanácsot adtak a barátunknak, hogy hogyan is üzemeltesse a falfűtését.

A jó tanácsok megfogadása miatt, az energiahatékonyság végbe tud menni, és a szobában is meleg lesz.