Hogyan keressünk szállást

Idén úgy döntöttünk, hogy nem egy nagy nyaralásra tervezünk, hanem többször pár napra megyünk inkább. Be kell, hogy valljam, fogalmam sem volt, hogyan érdemes szállást keresni. Te tudnád, hogyan állj neki a szállás keresésnek?

Tervünk az lenne, hogy a hegyeket körbejárni 3 vagy 4 napos kirándulások alkalmával. Mivel az ország közepén lakunk, így távolságban sem jelentene nagy gondot. Még az is lehet, hogy némelyikre ha közelebbit választunk, akkor biciklivel mennénk, túrával egybekötve.

Számos alkalommal voltunk már ilyen túrán, sőt még úgy is, hogy utána sátraztunk. Igaz, hogy a járműveink úgy fel voltak pakolva, hogy csak na, de nagyon jól szoktak sikerülni. Idén is szóba jöhetne egy vagy két ilyen, akkor a szállásunk is meg lenne oldva.

Szeretem, ha tudom, hogy a szállásunk előre le van foglalva, nem pedig odaérve kell még az után kutatni, hogy hol tudnánk megszállni, és az sem mindegy, hogy mennyiért? Manapság már nem is az a drága, hogy egyik helyről eljussak a másikra, jobban mondva nem csak az a drága, hanem a szállás sem mindegy. Különösebben nem vágyom wellness szállodába. Nem mondom hogy nem lenne jó, olykor olykor, de én nagyon szeretem a nomád paraszti életmódot. Sőt, ha választanom kellene, lehetet inkább mennék egy csendes paraszt kunyhóba, mint egy turistákkal teli hotelbe.

Tavaly, egy gyönyörű helyet találtunk a Mátrában. Erdő szélén volt a kis ház, a madarak csicsergése, rengeteg mókus volt, egyik reggel arra ébredtem, hogy motoszkálást hallottam. Hát az egyik mókus éppen a teraszunkon bontogatta a dióját. Olyan helyes volt. Friss tiszta levegő, a szállásunk makulátlan, a frissen felhúzott ágynemű, a fa illata, minden csodás volt. Reggeli is járt a szállás mellé, házi készítésű friss kenyér illatozott az asztalon, sonkával, kolbásszal, és a kertben szedett friss zöldségekkel, paradicsom, paprika, hagyma, uborka.

Hát oda mindenképpen vissza fogunk menni még egyszer, mert az a hely, olyan mint egy mesebeli kunyhó, varázslatos.