Hajnali utazás, napelem szerelés

Nem mindenki olyan szerencsés hogy egy irodában, vagy valami fedett helyen dolgozik. Persze van olyan is, aki kilométerekre dolgozik a munkahelyétől, és minden reggel ingázik. Van olyan ismerősöm, aki reggel is egy órát utazik, és este is munka után. Na ezt nem tudnám csinálni. Neked milyen munkahelyed van?

A választásworkers-659885_640

Sokunknak nincs lehetősége, hogy válogasson a munkák között. Persze mindenki a saját szerencséje kovácsa, így csak ő maga tud változtatni a dolgain. Vannak szerencsések is, de olyanok is, akik nem. Minden a munka morálon múlik.

A nők többsége azért talán elfogadható helyen dolgozik, vagyis inkább nem olyan hideg helyen mint a férfiak. De itt is van kivétel, akik nem éppen a legcsodásabb körülmények között van nap mint nap. Az egyik ismerősöm 17 év munka után vesztette el az állását. Ugyan annál a cégnél dolgozott, igaz hogy az utóbbi időben már ide oda rakosgatták, de legalább volt munkája, még szerette is. Most munkanélküli, és ilyenkor beigazolódik, hogy mennyire nehéz is egy nőnek munkát találni. Számos helyre beadta már az önélet rajzát, de semmi biztató…

A férfiaknak azért azt gondolom több lehetőségük van. Persze itt is csak azokra vonatkozik, akik dolgozni akarnak. Nem egy férfi ismerősöm van, akiknek büdös a munka, és minden munkahellyel van valami gondjuk. Most eszembe is jutott egy nagyon jó példa erre. Szintén az egyik ismerősömnek a férje egy ilyen ember. Emlékszem, mikor a már két gyermekük volt, és újra munkába állt a felesége, ő azonnal beteg szabadságra ment. Hol ezzel, hol azzal a gonddal, szegény asszony meg gürizett, és rohant ide oda a napi betevőért. Az ilyen férfiakat nem tudom megérteni.

A morál

Ma már mindenkinek más a hozzáállása. A tiéd milyen? Szereted a munkádat, amit csinálsz? Vagy minden nap unottan mész be, és utálod azt amit csinálsz? Ennél rosszabb talán nincs is.

A minap olvastam az újságban, hogy napelem szerelésre keresnek embereket az egyik céghez. Na az ő munkájuk sem lehet könnyű. Dolgoztál már esetleg ilyen helyen? Azok akik szerelnek, fent a tetőn, az sem lehet valami rózsás. Vajon akinek tériszonya van, az tud ebben a szakmában dolgozni?

Sokan csak szeretnének maguknak munkát, de vagy nem tesznek érte, vagy más akadálya van. A mai világban, aki egyedül él, és tartja fent magát, nem is tudja megoldani, hiszen annyi kiadás van, még akkor is, ha minden a sajátja, és nem költ magára sokat. Szerencsések azok, akik családban élnek, vagy párjuk van, és van kivel megosztani az életüket.