Grillparti egy 40 születésnapra

A legjobb barátom éppen húsvétkor ünnepli a 40. születésnapját. Úgy gondoltuk, muszáj lesz megemlékezni erről az alkalomról, méghozzá méltóképpen, nem a húsvéti ünnepek mellékzöngéjeként, hanem rendesen, egy kizárólag erre az alkalomra összehívott társasággal. Szóval, előrébb hoztuk a bulit. Végül is miért lenne baj, ha az ember egy kicsit gyorsabban öregszik? 😀

Balhé az ajándék körül

Elég kiterjedt a közös baráti körünk, úgyhogy tudtuk, hogy sok ember megjelenésére kell számítanunk. Persze tudjuk, hogy egy ilyen buli mindenkinek komoly anyagi megterhelést jelent: illik beszállni az étel-ital költségeibe, ajándékozni és persze sokan ilyenkor új ruhát is választanak. Nálunk ez a baráti körben elég érzékeny téma. Szóval igyekeztem valami jó megoldást találni.

Arra gondoltam, idén inkább lepjük meg egy nagy közös ajándékkal az ünnepeltet. Így biztosan nem kap majd tonnányi felesleges dolgot. Egy, nagy, minden bizonnyal használható tárgyat kap, olyasmit, amit ő biztos nem venne meg magának.

Persze ebből hatalmas balhé lett… Volt, aki utalványt szeretett volna ajándékozni, mások elkezdtek egymásra licitálni, hogy vajon ki tud többel beszállni a közös vásárlásba. Olyan is akadt, aki kerek perec kijelentette, ő viszont nem hajlandó egy bizonyos összeg fölé menni, inkább el se jön…

Már zsongott a fejem a panaszkodástól.

Akkor egyezünk meg együtt!

Kompromisszumot ajánlottam. Üljünk le, játsszunk nyílt kártyákkal és válasszunk együtt ajándékot. Összehívtam a csapatot (te jó ég, mint egy előparti a parti előtt, vagy micsoda…) és kinyitottuk a laptopot. Abban maradtunk, hogy innen senki nem kel fel, amíg nem sikerül megyezünk abban, mit is kapjon az ünnepelt. Szóval ülősztrájkot hirdettünk, vagy valami ilyesmi…

Elég messziről indultunk, mert mindenki valami mást szeretett volna ajándékozni. Vegyünk ajándékkártyát! Mozijegyet! Tankvezetést! Sztríptízes csajokat… Micsoda használható, kiváló ötletek!

Végül egyszerűbbnek tűnt, ha az összegben tudunk megállapodni. Hosszas tanakodás után végül ezt sikerült belőni. Ennyi lesz és kész! Mostmár csak az kellett kitalálnuk, hogy hogyan lehet az ajándékválasztást a büdzséhez igazítani. Mert ez elsőre nem olyan egyszerű feladat.

És erre is van egy oldal a neten…

És amikor azt gondoltuk, már sosem fogunk megegyezni, találtunk egy oldalt az interneten, amelyik pont arra a célra volt alkalmas, amelyikre mi kerestünk segítséget! Ajándékot lehetett rajta választani, akár úgy is, hogy megadjuk, hogy mennyi a rendelkezésre álló keret.

 

Ezen a linken keresztül jutottunk a lapra, amelyik végül segített nekünk, és – spoiler alert – egyébként egy grillkészletet vásároltunk neki. De előtte még szépen megismerkedtünk az oldallal.

ajandek.varazslo.hu/blog/item/grill-eszkozok-remek-ajandek-40-eves-ferfinak-szulinapra

Ajándék Varázslónak hívják és egész egyszerűen működik. Van rajta egy kereső, amivel be lehet állítani, hogy kinek, milyen alkalomra keresünk ajándékot, sőt, ami nekünk a legfontosabb volt, azt is, hogy milyen összeghatárig kutakodhatunk.

Amikor mindent beállítottunk, a rendszer regisztrált webshopok kínálatából kikeresi azt, hogy nekünk mi a legmegfelelőbb megoldás. Ez azért klassz, mer az ajánlatokat a webáruházak kezelői töltik fel és kategorizálják. Ők jobban ismerik a termékeiket, mint egy egyszeri vásárló – ez azt jelenti, hogy sokszor olyasmi is eszükbe jut, ami nekünk nem. Az összeghatár beállítása pedig, mindenkinek, így nekünk is segít a keretben maradni.

A grill abszolút siker

Most hatalmas szerencsénk volt, mert a grill készletben nagyon gyorsan meg tudtunk egyezi. Pont megfelelt a céljainknak, ráadásul így a partira való ételek kérdése is megoldódott, nem kellett szórakozni a pizzarendeléssel, vagy azzal, hogy mindenki otthon készítsen valamit. Egy tálca süti, némi hús – helyzet letudva!

Egyébként a parti és az ajándék is nagy sikert aratott. Mivel időben sikerült mindent egyeztetni, teljesen titokban tudtuk tartani a meglepetést, nem kellett tartani tőle, hogy valaki megsejt valamit.

Szerintem egy ilyen oldal, vagy valami hasonló trükk nagyon sokat segít, ha sokan szeretnénk megajándékozni valamit. Minden ilyen szervezkedésnek vannak hátulütői, nem árt, ha egy harmadik, külső szemlélő is tanácsot tud adni, mielőtt mindenki elragadtatná magát. Pont erre jó egy ilyen oldal. Bármikor, bárhol tud egy kontrollt adni. Én biztos használni fogom még.