Egy hétvége Miskolcon, ami segített túllendülni a munkahelyi válságomon

Nemrég kerültem egy új munkahelyre, egy kohászati vállalathoz, ahol az adminisztrációért vagyok felelős, emellett a legtöbb beszerzést is nekem kell intéznem. Nehéz volt a váltás, az előző munkahelyemet ugyanis nagyon szerettem, de vezetőváltás történt és az új főnök legkevésbé sem volt kompromisszumkész, rengetegen felmondtak ezután, többek között én is. Egy ideig nem találtam melót, ezért haza is kellett költöznöm a szüleimhez vidékre, mivel nem tudtam miből fizetni az albérletet. Nehéz időszak volt, de mikor rátaláltam a mostani munkámra, úgy éreztem, ismét egyenesbe jöhet az életem. Még csak pár hónapja vagyok itt, de a társaság jónak tűnik, sok kisebb csapatépítőnk van és most volt a múlt héten Miskolcon is egy nagyobb, több napos, ahol mindenki ott volt. Mielőtt lementünk volna oda, egy komoly feladatot kaptam a főnöktől: argon palackokat kellett beszereznem, amiket a kohászati részleg fog majd felhasználni. Szerencsére volt rá több hetem, így a miskolci kiruccanásunk is beleesett ebbe az időszakba. Megijedtem, hogy esetleg nem fogok időben találni megfelelő partnert és késni fogok a beszerzéssel. Jó lett volna megfelelni a vezetésnek, az első hónapok a legfontosabbak, még csak most töltöttem a próbaidőmet és mindent tökéletesen akartam elvégezni, amit csak rám bíztak. Szerencsére a csapatépítőn összeismerkedtem pár sráccal a másik osztályról és ők adtak nekem egy jó tippet, ami végül megmentett.

Egyik este közös iszogatás volt a miskolci szálló teraszán és ott találkoztam Petivel és Tibivel először. Nagyon jó fejeknek tűntek és hamar szóba elegyedtem velük. Valahogy szóba jött, hogy most épp egy argon palack beszerzést kell csinálnom, de megakadtam a dologban, mert nem tudtam, honnan rendeljek ilyet. A régi beszállítónk csődbe ment és nekem kellett találnom egy új, megbízható partnert. Az interneten már természetesen utána nézegettem, kik jöhetnek szóba, de valahogy egyik sem volt szimpatikus. Ekkor Tibi megemlítette a váci Gázcseretelepet. Első reakcióm az volt, hogy “Jaj, az messze van, biztos felárral szállítanak Pestre!”, de a válasz az volt, hogy nem, kedvezményes szállítást biztosítanak a fővárosban és annak 20 km-es környékén is. “Na ennek utána is nézek.” – gondoltam magamban és előkaptam a telefonomat, hogy megnézzem a honlapjukat. Tényleg igaz volt, amit Tibi mondott, a cég honlapján is szerepelt ez a tény. “Nem is rossz így első ránézésre.” – mondtam azonnal a többieknek. “Majd holnap délelőtt felhívom őket.” – majd folytatódott tovább a buli.

Másnap délelőtt, mikor felkeltem még mindenki aludt. Igaz, hogy a csapatépítők nem arra valók, hogy az ember a munkájával foglalkozzon, de szorított engem az idő és biztos akartam abban lenni, hogy a gazpalackfutar.com a számunkra megfelelő vállalkozás, ezért kimentem a teraszra és felhívtam őket a honlapjukon megadott számon. Egy kedves alkalmazott vette a telefont, akitől megkérdeztem, hogy rendelhető-e tőlük most olyan 10 literes argon palack, ami a honlapon is szerepel. A válasz igen volt és ennek nagyon megörültem, mivel a palack nagyon jó áron volt, így megkérdeztem, mi ennek a menete, mikorra várható a kiszállítás. Azt a választ kaptam, hogy ez tőlünk függ, egy általunk megbeszélt időpontban fogják kiszállítani. “Nagyon jó!” – mondtam, – “akkor jövőhét hétfőn délelőtt át tudnánk venni a cégünknél.” Elmondtam a címet, hova kell szállítani és már kész is volt megrendelés. Olyan könnyen ment a dolog, hogy el sem hittem! Még mindenki aludt, de én már el is intéztem ezt a fontos feladatot. Már alig vártam hétfőt, hogy megérkezzenek a palackok és letudhassam ezt a melót is. Remélem a főnöknek tetszeni fog majd a cég, akiket találtam.

A rákövetkező hétfőn meg is jött a Gázcseretelep szállítója és hozta a megrendelt palackmennyiséget. Megkaptuk a számlát is, amin igen kedvező összeget láttunk, így biztosak voltunk benne, hogy máskor is tőlük fogunk rendelni ilyesfajta gázt. A főnököm is meg volt elégedve a munkámmal és azt mondta, örül, hogy a csapat tagja lettem. Szerintem most már biztos állandósítanak, ha lejár a próbaidőm, végre találtam egy olyan jó munkát, mint az előző helyem!