A bérlőknek megtetszettek anyu Swarovski ékszerei!

Arról már korábban meséltem nektek, hogy vettünk egy telket Miskolcon a családommal, mert szeretjük a várost, legfőképpen pedig az ottani kocsonyafesztiválért rajongunk. Miután megvettük a telket, úgy gondoltuk, hogy akkor éppen itt az ideje annak, hogy felépítsünk rá egy kis nyaralót, ami megfelel a család igényeinek. Nagyon izgatott voltam a tervezés alatt, mert mindig is vágytam arra, hogy legyen egy kis víkednházunk, ahová elvonulhatunk kikapcsolódni. Arról nem is beszélve, hogy már én is abban a korban vagyok, hogy szívesen kiruccannék a barátaimmal, vagy éppen a szerelmemmel néhány napra. Oké, nem mondom, jobban örültem volna annak, ha a család inkább valamelyik híresebb magyarországi tó partján vett volna ingatant, de sebaj… A nyaraló az nyaraló.

Szóval anyuék felépítették a házat, ami alig egy év alatt el is készült, azóta pedig próbálunk minél gyakrabban lejárni oda, hiszen ha már van, akkor használjuk is ki amennyire lehet. Néhány hónap alatt azonban rá kellett jönnünk arra, hogy sajnos nem tudunk elég időt ott tölteni és szegény ház gyakran üresen áll, ezért felvetettem a szüleimnek, hogy mi lenne, ha néha kiadnánk a házat.

Először kicsit szkeptikusak voltak az ötlettel kapcsolatban, de aztán ők is belátták, hogy ez elég logikus döntésnek hangzik. Csináltunk egy hirdetést, amire elég hamar jelentkeztek, mondjuk nem csoda, ilyenkor nyáron az emberek kapva kapnak a kiadó szállások után. Múlt héten, hogy fogadjuk az első bérlőinket, anyuval ketten leutaztunk a házhoz, hogy mindent meg tudjunk mutatni nekik, illetve rendezzük az anyagikat is.

Amikor megérkeztünk, leendő bérlőink már a kapu előtt vártak ránk és szerencsére nagyon szimpatikusak voltak mindkettőnknek. Egy fiatal pár volt, nálam csak pár évvel lehettek idősebbek. Körbevezettük őket, mindennel nagyon meg voltak elégedve, de érdekes módon nem csak a ház nyűgözte le őket. A fiatal hölgy, Niki, megjegyezte anyunak, hogy nagyon tetszenek neki anyu Swarovski ékszerei amiket éppen visel, és azt is mindenképpen tudni szerette volna, hogy hol vehet magának ő is egy ilyeneket, vagy legalább hasonlókat

Ezt a mondatot hallva nem csak anyut, hanem engem is büszkeség töltött el. Miért? Engem amiatt, mert bizony ezt az ékszer szettet tőlem kapta még karácsonyra. Amikor ajándékot keresgéltem neki, akkor ráakadtam egy honlapra, ahol gyönyörű Swarovski ékszereket árulnak és találtam egy olyan szettet, ami úgy nézett ki, mintha minden négyzetmilliméterét anyu igényei szerint tervezték volna meg. Szerencsére mikor átadtam neki az ékszert, ő is egyből beleszeretett és azóta is előszeretettel hordja őket.

Anyu szívét is megdobogtatta Niki bókja. Tudni kell azt, hogy anyu már egy mai csirke, hiszen hárman vagyunk testvérek és mindannyian túl elmúltunk már tizenhat évesek, de ennek ellenére az én anyukám egy igazán modern, csini és vagány csaj. Nagyon odafigyel magára, rendszeresen sportol, követi az aktuális divatot és kimondottan rajong az ékszerekért. Hát igen… ha a haját dicsérték volna meg, annak is biztos örült volna, viszont az, hogy pont a Swarovski fülbevalóját és nyakláncát jegyezte meg a bérlőnk, ennél nagyobb bókot nem is hallhatott volna.

Anyu mindig kínosan ügyel a kiegészítőire, sokszor megesik vele az is, hogy először nem azt választja ki reggel, hogy milyen ruhában szeretne lenni, hanem azt, hogy éppen milyen ékszereket fog felvenni, aztán azokhoz mérten alakítja ki az aznapi szettjét. Annyi fülbevalója, nyaklánca és karkötője van, hogy több fiókot is meglehetne vele tölteni, de neki az az elve, hogy az ilyen szép dolgokat nem szabad elrejteni szem elől. Apuval csináltatott egy állványt a hálószobába, amire felakaszthatja az összes ékszerét. Azon kívül, hogy elég praktikus dolog ez, dizájnelemnek sem utolsó.

Nehéz lenne választan, hogy mik a legnagyobb kedvencei, de ha mégis mondanom kellene valamit, akkor szerintem azt mondanám, hogy bármi, csak Swarovski legyen. Imádja a színes, csillogó kristályokat, ezért ha az rajta van egy nyakláncon, karkötőn, vagy fülbevalón, akkor neki nagy valószínűséggel tetszeni fog az adott ékszer. Így volt ez azzal a szettel is, amit karácsonyra vettem neki.

Visszatérve az eredeti történethez, anyu egyből elkezdett áradozni arról, hogy ezeket a Swarovski ékszereket tőlem kapta és nyugodtan kérdezzen meg engem arról, hogy honnan van. Én elmondtam Nikinek a honlap nevét, ahol ő is beszerezheti az ékszert, aztán még váltottunk néhány szót mielőtt anyuval hazaindultunk volna. Egy teljes hétre vették ki a házat, tegnap délután mentek le anyuék, most éppen apuval karöltve, hogy visszavegyék a kulcsokat és kitakarítsanak.

Azt hiszem mondanom sem kell, hogy indulás előtt anyu vagy egy órát töltött azzal, hogy kiválassza az aznapi ékszereit, remélve, hogy ismét lenyűgözheti vele Nikit. Apu csak fogta a fejét, hogy minek tölt ennyi időt ilyen felesleges dolgokkal, de aztán beletörődött. Ő is rajong azért, ahogy a felesége kinéz és öltözködik, szóval kénytelen elnézni azt is, ha cserébe sokáig tart neki elkészülni.

Ti is rajongtok a csillogó, divatos ékszerekért?