A nyaraláson megláttuk álmaink irattárolóját

Az idei nyaralásunk kivételesen az őszi szünetre esett. A munkám miatt sajnos ebben az évben csak így tudtuk megoldani, hogy a család elmenjen közösen egy kis kikapcsolódásra. A feleségem tanár egy általános iskolában, a fiam és a lányom is suliba járnak, így magától értetődő volt, hogy az őszi szünetet kihasználjuk erre. Nem akartunk külföldre menni, mert itthon is sok olyan város, látnivaló van, amit meg akarunk látogatni. Ezúttal Pécsre mentünk. A város szépsége és látványosságai, valamint a környező települések, tájak és a Mecsek nagy vonzereje miatt esett erre a területre a választásunk.

Foglaltunk egy apartmant Pécs külvárosában. Autóval mentünk, ezért nem szorultunk tömegközlekedésre, bárhova könnyedén eljutottunk. A szállás nagyon modern, takaros és tiszta volt. Ráadásul garázs is a rendelkezésünkre állt, ahova éjszakára be tudtuk parkolni az autót. Amikor beálltam a garázsba, egyből kiszúrta a szemem, hogy milyen praktikus irattároló állványrendszer van a fal mellett. Rajta irattartó mappák, könyvek és egyéb tárgyak sorakoztak. Régóta vágytam én is egy ilyenre a garázsba, mivel a mi otthonunk is hemzseg hasonló holmiktól, amiket nem tudunk hol tárolni. Egyelőre a földön kaptak helyet a garázsban, de ennek ideje végre véget vetni.

Megkérdeztem a szállásadónkat, hogy honnan szerezte be ezeket a hasznos polcokat. Elmesélte, hogy egy online webshopból rendelte, mégpedig a RackingLog nevű cég oldaláról. Egyből felkeltette az érdeklődésemet a dolog. Elmondta, hogy a cégtől díjmentesen kijönnek a szakemberek felmérni az adott helyiség tulajdonságait. Ez alapján kiszámolják, hogy mennyi és milyen méretű polcrendszerre lesz szükség ahhoz, hogy a legtökéletesebben használjuk ki a rendelkezésre álló teret. Ezután legyártják az alapanyagokat az állványrendszerhez. Kiszállítják és be is szerelik a helyiségbe. Az úr azt mondta, nagyon elégedett az irattároló állványrendszerrel, tökéletesen alkalmas a dolgai tárolására. Könnyen használható, karbantartható és praktikus.

Megköszöntem a tájékoztatást a szállásadónak. Este, miután visszatértünk a szállásra a nagyszerű városnézés után, rákerestem az okostelefonomon az említett cég webshopjára. Sokkal nagyobb választék volt az oldalon, mint amire számítottam, gyorsan meg is találtam azt a fajta irattároló állványrendszert, amit a garázsba gondoltam. Ez egy kézi rakodású polcrendszer volt, ami otthoni használatra is tökéletesen megfelelt, nemcsak raktárokba.

Ez a polcrendszer nagy teherbíró képességgel rendelkezik, úgyhogy nem kizárólag az irattartó mappáimat és a kisebb dolgokat tudom rajta tárolni, hanem nagyobb tömegű tárgyakat is, például a szerszámosládát. Ki is töltöttem az árajánlatkérő űrlapot, hogy mire hazaérünk, kezdődhessen is a polc betelepítése. Beakasztós polclemezes irattároló állványt választottam. Ez jó minőségű horganyozott acélból készült, a polclemezek 33 mm-enként állíthatóak. Ezek szerint a polcrendszer tökéletesen személyre szabható és a tárolandó tárgyak méretére tudom állítani.

A nyaralással töltött négy napban nagyon feltöltődtünk. Bejártuk Pécset és a környékét, jókat kirándultunk a szép tájakon és a kalandparkba is elmentünk. Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat.

Amikor hazaértünk, egyeztettem a RackingLog céggel, hogy jöjjenek ki egy személyes felmérésre, mert ők mégiscsak jobban meg tudják állapítani, hogy mekkora polcrendszerre lesz szükség. Így elkészítették a tervrajzot is. Rövidesen legyártották a terméket és be is szerelték a garázsba. Nagyon jól mutatott ez a fém irattároló állvány a garázsban. Az autó is gond nélkül elfért mellette. Valóban nagyon strapabíró, megbízható szerkezetű ez a polc, és még gyártói garancia is van rá. Most már nem a földön tároljuk a szerszámokat és a mappákat. Sokat segített ez a polcrendszer a garázs rendszerezésében és rendben tartásában.